Kurumsal İmaj Oluşturmada Promosyon Ürünlerin Etkisi

Kurumsal imaj yaratma tüm marka ve firmaların üzerinde durduğu, büyük bütçelerle çalışmalar yaptığı bir kavram. Belli bir imaj oluşturduktan sonra sektörde kalıcılık sağlamak, kademeli büyüme gerçekleştirmek, rekabette güçlü bir noktada durmak daha kolay hale geliyor. Zira müşterileri, hedef kitle markaya güveniyor, kalitesinden emin olduğu için yeni bir markaya geçiş yapmaktan kaçınarak markaya sadık kalıyor. Elbette bir imaj oluştururken sadece mevcut müşteriler hedef alınmaz. Bilakis müşteri kitlesine yenilerini eklemek için özel çalışmalar yapılır, rakip analizi uygulanır, ürün ve hizmetlerin kalitesi kontrol edilir, müşterilerin ne istediğine önem verilir, yenilikçi adımlar atılır. Tüm bu çalışmalar uzun ve detaylı bir süreci kapsar. Başarılı sonuç alındığında ise markaya maddi – manevi kazanç sağlar. Promosyon ürünler, logolu promosyon ürünleri markaların müşterilerini memnun etmesinde aktif rol oynar.

Üretim departmanları, ürünlerin tanıtımından sorumlu ekipler, insan kaynakları, halkla ilişkiler kısacası şirketteki imaj çalışmalarında etkili rol alan herkes promosyon ürünlerin müşteriler üzerindeki etkisini gözlemler. Örneğin promosyon logolu ürünler kartvizit görevi gördüğünden markaya olan etkileri istatistiklerle analiz edilir. Sürekli alışveriş yapılan, hizmet satın alınan bir firmanın logosunu başka bir yerde görmek güven hissi verir, duygusal iletişim kurulmasına zemin hazırlar. Aynı zamanda ürünler kulaktan kulağa yöntemle organik reklam oluşturur. Birinin memnun kaldığı bir ürünü, hizmeti arkadaşına tavsiye etmesi markanın imajını tazeler, yeni kişilere ulaşmasını sağlar. Kurumsal promosyon ürünleri, sektörde kalıcı olmanın kaliteli hizmetten sonraki ilk adımlarından biri kabul görüyor. Dünyaca ünlü markaların bu tip şeylere ihtiyacı olmadığı halde müşteri memnuniyetini sağlamak, marka aşinalığını güçlendirmek, yeni kişilere ulaşmak gibi temel amaçlar için toptan promosyon ürünleri tercih ediyorlar.

Promosyon ürünleri hazırlamak yeni girişimler için ek bir maliyet, masraf kalemi gibi görünse de aslında öyle değil. Toptan ürün alımında cüzi miktarlar ödeyerek ürün almak mümkün. Tekstil promosyon ürünleri bile hesaplı ücretlerle alınabiliyor. Kurumsal imaj çizmede logo, slogan, broşür, promosyon, özel açılış, sosyal sorumluluk projelerine destek vermek gibi birçok şey önemlidir.

Bir Yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir