Marka Kimliğine Uygun Promosyon Ürün Seçimi Nasıl Yapılır?

Küçük, orta, büyük işletmeleri, markaları, dernekleri, vakıfları, eğitim kurumları gibi daha birçok ticari kuruluş ve dahi kar amacı gütmeyen oluşumların tercih ettiği promosyon logolu ürünler; marka, kurum ve işletmelerin isimlerini hedef kitleye duyurmasında etkili sonuçlar veriyor. Her sektör ve faaliyet alanı kendini temsil edecek, kendi kitlesini oluşturabilecek ürünler belirleyerek eşantiyon dağıtımı yapıyor. Çalışanlara, müşterilere, çocuklara dağıtılabilecek ürünler arasında promosyon powerbank, hoparlör, kulaklık, kalem, defter, ajanda, anahtarlık gibi onlarca farklı ürün bulunuyor. Eşantiyon firmaları ürünlerini kategorize ederek sektör ve faaliyet alanında işletmelere ürün seçme kolaylığı sunuyor. Sektöre uygun ürün seçmek reklam & tanıtım çalışmasını zenginleştireceğinden mutlaka dikkatli olmak gerekiyor. Söz konusu şirketin faaliyet gösterdiği sektörle uyumsuz üstelik işlevsiz bir ürün tercih etmesi tanıtımın yararlı olmasından ziyade şirketin imajına zarar verebilir. Şirket kültürü, kimliği eşantiyon ürün seçiminde önem taşıyor.

Promosyon Kalem ve Defter En Çok Tercih Edilen Ürünler

Marka ve kuruluşun oluşturduğu kimlik çizgisinde bir kurumsal logolu promosyon ürün seçiminde promosyon defter ve kalem hatta ajanda en çok tercih edilen ürün grubu arasında yer alıyor. Bu ürünlerin ortak özelliği birçok sektöre ve kuruluşa uyum sağlamasıdır. Dershaneler, okullar, etüt merkezleri, yabancı dil okulları, yayınevleri; hastaneler, eczaneler, ilaç firmaları; bankalar, sigorta şirketleri; kafeler, restoranlar; tur şirketleri; şirketler; küçük esnaflar; kamu kuruluşları ve daha birçok işletmenin tercihi promosyon ajanda, defter ve kalemden yana. Kırtasiye ürünler sınıfında yer alan bu tip ürünler, oldukça ekonomik ve işlevsel olduğundan dağıtım yapıldığında yüksek oranda kullanım sağlanıyor. Eşantiyon ürünlerin kullanılması oluşturulmak istenilen bilinirliği sağlamada başarılı sonuçlar veriyor.

Promosyon Ürün Seçiminde Dikkat Edilecek Önemli Noktalar

Logolu ürün seçimi yapıldıktan sonra dikkat edilmesi gereken şeylerden biri logo ve firma isminin nasıl basılacağıdır. Baskı kalitesi yüksek olmalı, ürünler kesinlikle kullanılabilirlik sağlamalıdır. Bir diğer önemli unsur ise fiyatlar; toptan promosyon ürünü satışından yararlanarak küçük bütçelerle dahi eşantiyon ürün alınabiliyor. Ne kadar sayıda ürünü nasıl bir tasarımla alacağınızı önceden belirleyip planlı sipariş oluşturmak ekonomik bir eşantiyon çalışması yapmanıza yardımcı olur.

Bir Yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir