Promosyon Ürünlerinin Faydaları

Mal ve hizmetleri tanıtmak, markayı hedef kitleye ulaştırmak için gerekli olan şey reklamdır. Markanın güvenilir hizmetler verdiğini göstermek ve tanıtım yapmak promosyon ürünlerle gerçekleştiriliyor. Geçmişte promosyon ürün dağıtımı bankalar tarafından tercih edilirdi. Promosyon kumbara, takvim, defter gibi ürünlerle müşterilerine hediyeler verirdi. Zamanla tüm sektör firmaları tarafından promosyon anlayışı uygulanmaya başlandı. Elbette ticari açıdan bu durumu ele aldığımızda kurumsal promosyon ürünleri, satışları olumlu yönde etkilemiştir. Promosyonda öncelik çocuklara verilmiş akabinde ise ürün yelpazesi genişletilerek herkesin kullanabileceği fonksiyonel ürünler seçilmiştir. Zücaciye ürünlerinden kıyafete kadar çok geniş bir alanda toptan promosyon ürünleri kullanılıyor. Promosyon ürünlerin faydaları genel anlamda şöyledir;

Marka ve firma bilinirliğini sağlar

Müşterilere, hedef kitleyi oluşturan bireylere verilen kırtasiye ürünleri, tekstil promosyon ürünleri, marka ve firmanın tanınmasını sağlar; doğal reklam yapar. Sokakta, okulda, parkta, yolda bir yerlerde markanın basılı olduğu veya marka sloganının yer aldığı bir kıyafet, kupa bardak görmek hedef kitle üzerinde güven verirken yeni müşteriler için aşinalık kazandırır, merak oluşturur.

Müşteri & Marka iletişimini sürdürür

Promosyon kalem, defter, ajanda ve daha birçok ürün, sürekli olarak müşterilerle iletişimi sürdürmeye yardımcı olur. İletişim her zaman sözlü olmak zorunda değildir. Bir yerlerde markaya dair bir slogan görmek, amblem görmek de markanın müşterileriyle kurduğu iletişim biçimidir.

Hedef kitle ve yeni müşterilere tanıtım yapılır

Bir firma yeni bir hizmet veya ürün çıkardığında bunu müşterilerine tanıtmak hatta yeni müşteriler kazanmak için ürettiği ürünle ilgili promosyon ürünler üretir. Örneğin kırtasiye malzemeleri satan bir firma yeni ajanda serisi için yılın başında promosyon ajanda dağıtır ve ürününü tanıtır.

Sloganın akılda kalmasını sağlar

Markalar ve sloganlar ayrılmaz bir bütündür. Temsil ettikleri kuruluşu yansıtan logolar, bazen sloganların gerisinde kalır. Sloganın daha etkili ve akılda kalıcı olması müşterilerde olumlu etkiler bırakır. Müşterilere hediye edilecek ürünlerde sloganın yer alması özellikle belli bir reklam müziği ile daha önce duyurulmuş bir slogan ise göze ve kulağa hitap eder, slogan bilinçaltına yerleşir.

Bir Yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir